lördag 29 maj 2010

Gummismycken i vitt


Gummibroscher och ringar. Lite sommarljuva i vitt gummi, dekorerade med metallpärlor i guld och silver. Ringstommen är justerbar i metall och på broscherna är nålen 30 mm som kan användas till upphänge om man känner för att använda broschen som halsband istället. Jag sätter då o-ringar på nålen som jag sedan trär länken igenom.

lördag 22 maj 2010

Nya örhängen

Idag har jag gjort några örhängen i nygammal tappning. Har använt gummislang, hattpinnar och lite olika pärlor. Tycker det är en enkel och bra kombination. De stora turkosa pärlorna, ca 8 mm stora, har jag gjort själv, i tekniken lampwork/flamework och kombinerat ihop dem med hattpinnar som jag trätt gummislang på. Färgen på pärlorna är otroligt läcker i verkligheten.

lördag 15 maj 2010

Halsbandet till trädgårdsfesten


Förra sommarens stora trädgårdsfest, blev en våt historia :) Själv trivdes jag som fisken i vattnet - jag kunde klä mig i lite svart - köpte mig en enkel limegrön linneklänning som jag gjorde detta stora halsband till. Det är gjort av svampgummilist i olika tjocklekar och längder som jag satt samman med stålkulor. Själva hänget är 8 x 18 cm och länken 90 cm. Det gjorde sig så himla bra ihop med det gröna och med svart regncape och svarta gummistövlar som jag vikt ned skaften på så blev jag riktigt nöjd...

torsdag 13 maj 2010

Berlockarmband


Här har jag klippt en lång remsa, ca 7 mm bred och 45 cm lång, i gummi från innerslangen till ett Michelindäck. Gummit är väldigt hållbart och elastiskt och har lite leopardstruktur. Satte sen på 4 st guldpläterade berlocker med stora hål. Eftersom gummit är trögt så blir de kvar på den plats där man placerar dem och något lås behövs inte heller. Det räcker med att göra ett hål eller skåra som man kan trä den ena änden på gummit igenom den andra. Sedan drar man bara armbandet på sig utan att öppna det.

lördag 8 maj 2010

Broscher med papperssnöreI dessa broscher har jag skurit ut en unik form i slät gummiduk. Sedan har jag virat papperssnöre runt en bit räfflad gummiduk och sytt fast i den släta gummiduken. Till sist har jag dekorerat med en fin sötvattenpärla, som pricken över i:et.

måndag 3 maj 2010

Mera i svart och vitt


Det första halsbandet är gjort med cykelslang klippt i kvadrater, uppträtt på elastisk smycketråd och ett glasfusinghänge som jag gjort i svart och vitt. Det andra är cykelslang uppträtt på smyckeswire ihop med 3 st biwa-pärlor, mycket bättre på, än så här på bild. I det tredje har jag klippt ut en blomma i 3 mm tjock gummiduk och dekorerat med bl a sötvattenpärlor och satt ihop med en länk av svampgummilist

lördag 1 maj 2010

Klassiskt i svart och vittI denna kollektion har jag använt svarta och vita o-ringar och gummislang och dekorerat med stålkulor. Halsbandet har ett metallstift som lås, armbandet går omlott så det kan regleras så att det passar alla. Till örhängena har jag gjort långa svarta (svartlackerad koppar) örkrokar. Till ringen har jag skurit en ringstomme i 2 mm gummiduk. Dessa smycken gjorde jag till butiken i Dunkers Kulturhus i Helsingborg och till min stora glädje så blev de riktigt populära.