tisdag 30 augusti 2011

Lime och svart

Äntligen har jag fått tag på O-ringar i lime ! Det har varit mångas önskemål just till denna modellen och nu har det blivit verklighet. Halsbandet knäpps med ett metallstift och kan kortas..i vanlig ordning :) Finns på Signerat.

söndag 28 augusti 2011

Ringen

Här kommer bilder på ringen som jag har gjort till armbandet i förra inlägget. Den är stor och maffig, ca 60 mm i diameter som mest. Jag har använt samma material till ringen som i armbandet, cykelslang och gummiband ihop med en stålkula. Själva ringstommen är tennpläterad och reglerbar.

onsdag 24 augusti 2011

Rött inte sött !

Detta är ett kraftigt ganska dominant armband ! Jag har trätt ca 550 röda gummiband på gummislang och gjort en dekoration i cykelslang och stålkulor.
Kan tänka mig det till en helsvart klädsel och inga andra smycken förutom kanske ringen som jag har gjort med samma material....kommer i nästa inlägg :)

lördag 20 augusti 2011

Örhängen av cykelslang

Jag har klipp cirklar och trianglar för hand av cykelslang. Använt smyckesdetaljer i gunmetal (mörkt grå) och gjort nya örhängen. Cirklarna har jag trätt på en hattpinne med kula i änden och trianglarna på långa örkrokar.
Förundrar mig alltid över hur himla bra gummi är - det åker inte iväg utan blir där det blir placerat :)

söndag 14 augusti 2011

Kombinera mera...

Denna helgen har det blivit en ny brosch, helt i svart med endast en liten gummiring i färg. Gummiringen finns i 5 färger, som följer med broschen och det är då bara att byta färg när andan faller på !
Sen så blev det en passande ring till broschen.
Ganska stor triangel i botten och med ringstomme i massivt gummi. Ringstorleken kan ändras med hjälp av knuten ovanpå.

tisdag 9 augusti 2011

En fnurra på tråden

Först en metalltråd som kläs med gummislang sen en klippt remsa av gummi och sist men inte minst en fin pärla i tibetsilver och vips så blir det ett fint hänge som sitter som en smäck på en gummilänk.

torsdag 4 augusti 2011

Knappring

En helt svart ring - syndig som natten !?  Jag har gjort den av gummislang, lite klippt cykelslang och en stor, svart, blank knapp. Känns väldigt tuff på fingret !

måndag 1 augusti 2011

Långt halsband

Långt hängande halsband med mockaband, gummilänk, gummipärlor, akrylpärlor och gummiringar. Är väldig förvånad att jag valt en varm färgställning för det brukar inte vara mitt första val .. kan ju ha blivit påverkad av den heta sommardag som var när jag gjorde det :)