lördag 29 oktober 2011

Höstfin

Så här på höstkanten så använder jag gärna ullbollar när jag gör mina smycken.
Här är en lite enklare variant på ett halsband med en svart ullboll och fina berlocker i silver- och guldplätering med strass. Gummilänk, svart lås och cykelslang.

tisdag 25 oktober 2011

Nya krusiduller

Dessa halsband tycker jag är roliga att göra ....nya krusiduller hela tiden och olika färgkombinationer på de tovade ullbollarna :-))

lördag 22 oktober 2011

Hjärtligare..

Hänget består av 2 st hjärtan varav det största är 9,5 x 4,5 cm. Cirklar i gummi totalt 9 st ihop med 2 matta aluminiumfärgade akrylpärlor. Detaljer och kedja i aluminium. Kedjan är ca 62 cm lång och varje ögla är 25 x 17 mm. Detta är alltså ett kraftigt smycke och är mycket lätt i förhållande till hur det ser ut.
(finns att köpa på: http://www.epla.se/)

tisdag 18 oktober 2011

Hjärtligt

Här har jag använt memorywire som stomme, klätt den med tunn gummislang och dekorerat med bl a ett stort silverfärgat hjärta (3 x 2,5 cm), silverkulor, gummiringar, 2 st lampworkpärlor som är vita med silvergrått skimmer. Inget lås utan bara en säkerhetslänk.

lördag 15 oktober 2011

Tupp, tupp men ingen höna

Här har jag gjort en "tuppkam" i cykelslang som jag har satt på en knallrosa läderlänk. Låset och de två kvadratiska berlockerna är i zamak-metall. Zamak är en blandning av av Zink, Aluminium, MAgnesium och Koppar.

tisdag 11 oktober 2011

Ring, ring .....

Gummiring med 2 akrylpärlor, daisyn är stor ca 15 mm i diameter och rondellen ca 12 x 8 mm. Efter kommer en liten fin keramikpärla och sist 3 st gummirondeller. Ringstommen är ca 7-10 mm bred. Dessa ringar gör jag i en hel del olika färgkominationer :) 
Finns på http://www.signerat.se/ och http://www.epla.se/


.

lördag 8 oktober 2011

Nu blommar det !

Detta är en brosch som är ca 8 x 8 cm stor och gjord av innerslang till bildäck. Gillar själv att den är oregelbunden i blombladen och dekorationen i mitten är som vanligt en färgad gummiring och en stålkula.

onsdag 5 oktober 2011

Inspirerad av 50-talet !?

Flera av er har nog vid det här laget upptäckt att jag är väldigt förtjust i trianglar !? Min nya brosch består av ett antal sådana, gummiringar och stålkulor. Det gröna påminner mig om något från 50-talet, tycker jag...men vad ? Har funderat på de där första TV-kannorna men kommer inte riktigt ihåg hur de såg ut eller är det enbart mönstret ? I vilket fall som helst så är det inte gummi utan plast och det är kanske det som är grejen :) och framförallt så hade alla damer brosch då !

lördag 1 oktober 2011

Läder & gummi

Till detta armband har jag använt en läcker regaliz läderlänk som stomme. Pyntat med en fin grå keramikpärla, 2 berlocker i zamak (allegivänlig metallblandning av Zink, Aluminium, MAgnesium, Koppar), 2 grå gummiringar och cykelslang. Läderlänken är 6 x 10 mm tjock och färgen är vit med ett metalic skimmer.