tisdag 9 september 2014

Nya smycken i återvinning

Armbandet är en ny variant på en modell som jag gjort tidigare i återvunnet gummi från cykelslang.


Hänge i återvunnen etsad kopparplåt. Plåten har jag fått av min Mamma som är grafiker och bildkonstnär. Jag har satt på lite hamrad koppartråd, tillverkat ett lås och en länk. Mamma har fått smycket och blev jätteglad för det!
 På mitt första jobb i början på 70-talet så samlade jag på kopparslantar för jag trodde de skulle bli så många till sist, så jag kunde få en resa för dem. Det blev inte så :(  men häromdagen så hittade jag ett rör med 5-öringar i mina gömmor och då blev det ännu ett nytt halsband, här ihop med plexiglas. 


 Sist men inte minst så har jag gjort ett armband av en petflaska. Gjorde "krusiduller" i ugnen och trädde upp på en gummilänk. Kände mig lite orolig för om det är farligt att hetta upp sån plast, får nog ta reda på det innan jag fortsätter.

2 kommentarer:

  1. så mycket roliga idéer du har, krusiduller i ugnen låter kul. Ja nog har man gamla pengar liggande, jag har försökt sortera upp mina i årtal. Skulle vara en fullträff att ha sitt födelseår på myntet i smycket. kram kram

    SvaraRadera
  2. Kära Eva, nu måste jag åter lyfta på min hatt! Din kreativitet övergår mitt förstånd. Tänk vilka olika tekniker o material du arbetar med. "Lurar" på bild 2, är det ett nytt eller......Det skulle passa min hals perfekt.....*fniss*...
    Må gott och var rädd om er båda!
    Kram och vink från mig.

    SvaraRadera

Du gör mig så glad, tack snälla för att du tog dig tid att lämna ett spår här hos mig :)