onsdag 1 februari 2012

Löv 575, snart klart !Nu är jag nästan klar med mitt löv till Liljevalchs. Runt om i Sverige tillverkas det just nu 2000 löv som ska visas på Liljevalchs nu i sommar. Anledning till detta är att Hemslöjden firar 100 år. Vi har alla fått en lövstomme i trä av Hemslöjden och uppdraget är att tillverka ett löv som visar vem du är och vad du slöjdar med. Mitt löv har jag gjort av olika slags gummi, gummiband och svarta ullnystan. Inspiration till lövet är ju mina smycken bl a armbanden med gummiband och mina färgglada ringar :) Lövet har 2 sidor och jag har valt att vända på färgerna så sidorna inte blir riktigt lika..
Utställningen heter "Ser du löven för alla träd" . Det blir 100 träd med 20 löv på varje. Lövet är ganska stort ca 50 x 80 cm.
Nu ska jag bara lista ut hur jag ska sätta fast gummit på lövstommen...

7 kommentarer:

 1. Dette hørtes veldig spennende ut! De bladene representerer deg og og din kunst på en perfekt måte! Klem

  SvaraRadera
 2. Hej! Det allra finaste löv jag sett! Det har ju synts lite löv på bloggarna. Tyvärr har jag inget löv utan får njuta av alla andras.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Eva, Eva så vackert lövet blev! Vilket arbete med de små "blommorna"...underbara färger...läckert....de är du!
  Du kan känna dig jätte nöjd! Om jag såg detta löv bland mååånga andra, skulle jag kunna säga att de är DU som gjort dem! Grattis! och lyfter på min hatt!
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 4. Underbart löv!!!!! Jag är så imponerad av alla vackra, fantasifulla och välgjorda löv. Det är verkligen häftigt att vara en del i detta lövprojekt, att veta att här sitter jag på min kammare och skapar ett löv på mitt sätt och två tusen till där ute på sitt, och sedan få kommentarer från okända lövskapare ute i landet, fantastiskt. Jag gillar också att väva av det oväntade, tidningspapper, plastpåsar en gammal skinnsoffa (ja lädret då...!) Vilka fina smycken, tröjor mm. du gör...
  Hälsningar från en lövskapare i Roslagen Åsa

  SvaraRadera
 5. Åh Eva, nu håber jeg virkelig din kur med honningte og murstensroman har virket? Så irriterende at blive syg midt i det hele, men en masse hvile og søvn gør for det meste underværker!
  At dømme efter dine sidste løv-frembringelser er du på banen igen, fuld fart frem med pangfarver og kreativt design. Jeg ville gerne se det træ, der kommer ud af så mange forskellige kunstneres ideer, måske laver du et indlæg når projektet er færdigt?

  Pas på dig selv, kram Helle

  SvaraRadera
 6. For et spennende prosjekt, skulle ønske jeg kunne sett alle trærne når de var ferdige. Bladet ditt ser fantastisk ut!
  Ønsker deg en fortsatt fin helg :)

  SvaraRadera
 7. Åh vad kul att du fick lov, så fina det blir. jag hann inte med i utdelningen här hemma, men då vet jag att det finns löv jag kan titta efter när jag i alla fall får åka och titta på utställningen.
  Kram Karin

  SvaraRadera

Du gör mig så glad, tack snälla för att du tog dig tid att lämna ett spår här hos mig :)